Capusa

Acasa > Servicii > Dezinsectie > Rezindetial > Capusa

    Capusele sunt dependente de un alt organism pentru a supravietui. In lume exista cateva sute de diferite tipuri de capuse. Multe dintre ele sunt purtatoare de bacterii, virusuri sau alti agenti patogeni care provoaca boli periculoase la oameni si animale. Boala Lyme sau encefalita sunt un exemplu.

    Au patru cicluri de viata: oua, larva, nimfa si adult. In fiecare etapa se ataseaza de un animal, cum ar fi soareci, veverite, pasari, caprioare, pentru a se hrani. Dupa perioada de hranire, femelele depun 1000 – 3000 de oua in pamant. Durata evolutiei de la stadiul de ou la cel de capusa adulta depinde de temperatura si se intinde pe 1-3 ani. In timpul iernii, procesul evolutiei este suspendat si va fi reluat abia la inceputul anului urmator. Capusele isi incepand activitatea in sezonul de primavara (sfarsitul lunii martie) pana toamna (septembrie-octombrie), acestea paraziteaza temporar animalul sau omul iar in stare libera traiesc in natura, in sol, iarba, tufisuri unde reusesc sa supravietuiasca fara hrana ani de zile. 

dezinsectie capuse

Capusele nu zboara, nu sar ci pur si simplu se tarasc si se agata de gazda aflata in trecere. Pot fi aduse de vant chiar si in locatiile fara vegetatie. Doar capusele purtatoare de bacteria Borrelia Burgdorferi pot transmite boala Lyme. Pentru singurul motiv ca nu ne putem vedea cu ochiul liber care dintre capuse sunt purtatoare de boli, trebuie sa ne protejam intotdeauna. 

Descoperirea unui focar de capuse este primul pas in pastrarea sigurantei tale si a familiei, iar singura metoda prin care le puteti indeparta este dezinsectia atat exterioara cat si interioara. O dezinsectie exterioara se realizeaza cu aparatura specializata, termonebulizatoare, atomizoare si cu insecticide profesionale. De aceea suntem la dispozitia dumneavoastra cu dezinsectie contra capuselor in Bucuresti si Ilfov.

    In cazul in care sunteti muscat de o capusa si este prinsa de piele ,trebuie sa va prezentati imediat la medic. Capusa se va indeparta cu ajutorul unei pensete. Muscatura unei capuse este lipsita de durere deci este posibil sa nu simtiti nimic in timp ce se prinde de piele si se hraneste. Dupa ce se desprinde, se va observa tumefactie locala, prurit si inflamatie.

 Informatii utile:

  • aplicarea unui spray special impotriva insectelor de la farmacie.

  • acoperirea unei suprafete cat mai mari de piele (pantaloni lungi, sosete lungi, tricouri cu maneca lunga)

  • taierea ierbii, pulverizarea de insecticide, greblarea frunzelor uscate, indepartarea eventualelor plante care pot atrage capusele

  • utlizarea unor insecticide netoxice care sa nu dauneze mediului si sanatatii oamenilor

  • deparazitarea externa a animalelor de companie

  • dezinsectie pentru capuse executata de specialisti

TELEFON

0764 345 345

EMAIL

solutiata3d@gmail.com